Investeren in vastgoed: Elbeko heeft al meer dan 50 jaar ervaring in projectontwikkeling en vastgoed.

Een slimme belegging die uw leven ook nog eens aangenamer maakt? Investeren in vastgoed is de beste investering die er is. Niet alleen uw eigen woning komt hiervoor in aanmerking, maar ook een huis of appartement dat u verhuurt. Het is de enige belegging die uw eigen leven aangenamer maakt, terwijl u meteen een goede investering doet. Een unieke combinatie. Bij het investeren in vastgoed spelen twee elementen een belangrijke rol: de verhuur- of gebruikswaarde en de meerwaarde.

Geschreven door elbeko op 04/01/2016

De gebruikswaarde is van toepassing als u bewoner bent van het vastgoed. Gaat het om uw eigen woning, dan staat de eventuele financiering vast voor een bepaalde termijn die u zelf heeft bepaald. Daarbij lost u een bedrag af dat op zichzelf niet toeneemt maar wel wordt uitgehold door de inflatie, terwijl uw inkomen dankzij de indexering net toeneemt. Kent uw beroepsloopbaan een gunstig verloop, dan krijgt u nog meer ademruimte. Zo zal u 10 jaar na de instap een leningslast dragen die in waarde flink is afgenomen. Intussen hebt u ook geen huur betaald, geld waaraan u finaal niets overhoudt. De verhuurwaarde Bijzonder aangenaam aan een verhuurpand is het ontvangen van huur, omdat u deze maandelijkse inkomsten kan uitbesteden of herbeleggen. Het onderpand van die betaling blijft immers overeind, en neemt zelfs toe in waarde. Ook de ontvangen huur neemt toe dankzij de jaarlijkse indexering. En niet onbelangrijk: als het huurpand kwaliteitsvol is gebouwd, hoeft u geen kosten in lengte van jaren te verwachten, en zal u een tevreden en dus ook betere huurder hebben. Op middellange en lange termijn zal de waarde van uw onroerend de hoogte inschieten, zeker als u een aantrekkelijke ligging hebt gekozen. Ook wordt die meerwaarde fiscaal niet afgestraft. Bouwgrond wordt steeds schaarser, de bevolking neemt toe en gezinnen verkleinen, waardoor we ook met zekerheid weten dat de behoefte aan woningen en appartementen de komende jaren flink zal stijgen. En waar schaarste optreedt, stijgen de prijzen! Daarom dienen de ligging van de grond en het te bouwen pand (villa, woning of appartement) elkaars waarde versterken. Ook moet er voldoende technisch vooruit gedacht worden om ook op lange termijn aantrekkelijk te zijn. Al meer dan 50 jaar buigt Elbeko zich over bouwprojecten, projectontwikkeling en vastgoed, steeds met oog voor de laatste innovaties en trends. Daarom zijn wij de geschikte partner om u te helpen bij het investeren in vastgoed!

Meer artikels

Zwembad in gepolijste beton

Elbeko heeft zich gespecialiseerd in diverse toepassingen met beton. Een gekende toepassing is de bouw van kelders. Aangezien beton ook een hoge architecturale waarde heeft hebben we onze kennis verder uitgebreid met zichtbeton, waaronder zelf verdichtende beton tot toepassingen met specifieke motieven in reliëf enz.


09/12/2015

Home Sweet Home: Nieuw bouwen met authentieke charme

Voor het bouwen deed het gezin een beroep op Elbeko. De Oost-Vlaamse totaalaannemer nam niet enkel de complete winddichte ruwbouw voor zijn rekening, maar ook de volledige afwerking.


21/05/2016

Social Feed